Prie stalo visa Lietuva

ISBN 978-609-8090-89-5
Formatas: 250 x 308 mm 
Puslapių skaičius: 240
Svoris 1920
Kalba: lietuvių
Kieti viršeliai
Metai: 2015

 

„Prie stalo visa Lietuva“ – pirma tokios apimties knyga, plačiai nušviečianti Lietuvos mitybos ir maisto kultūrą nuo seniausių laikų iki šių dienų, pristatanti įvairių Lietuvoje gyvenusių socialinių sluoksnių bei tautų virtuvę. Verčiant knygos puslapius prieš jus prabėgs ne vienas šimtmetis, suformavęs savitą, daugiasluoksnę, įvairiaspalvę Lietuvos maisto kultūrą: nupūsime dulkes nuo seniausių archeologinių radinių, liudijančių tiesą apie protėvių maistą, atskleisime Lietuvos valdovų ir didikų kasdienybės bei puotų paslaptis, papasakosime, ką valgė vienuoliai, ką veikė mūsų protėviai „karčemose“, kaip vaišinosi miestiečiai Lietuvos Didžiojoje Kunigaikštystėje. Sužinosime, kaip ir kodėl kito mūsų mityba XIX–XX a., prisiminsime sovietmečio įdomybes, pasmalsausime, ką valgė Lietuvos Respublikos Prezidentai, kiti žymūs žmonės.

knyga

puslapių

Senasis autentiškas receptas

Pristatome ypatingą knygą „Prie stalo visa Lietuva“. Susipažinkite su Lietuvos mitybos ir maisto kultūros raida nuo seniausių laikų iki šių dienų, tradicijomis ir unikalia mūsų šalies virtuve!

Ar žinote, kokios maisto mados vyravo Lietuvos Didžiojoje Kunigaikštystėje? Atsakymą į šį ir daug kitų klausimų rasite knygoje „Prie stalo visa Lietuva“.

Kiekvienas istorinis laikotarpis pasižymi autentiškais receptais – su jais galėsite susipažinti versdami šios knygos puslapius.

Kas galėtų patikėti, kad XIX a. tiek daug dėmesio buvo skiriama šeimininkavimo mokslams? Daug netikėtų faktų apie mūsų šalies virtuvę – knygoje „Prie stalo visa Lietuva“.

 

Ar bent įsivaizduojate, ką mėgo valgyti Jonas Mačiulis-Maironis, Borisas Dauguvietis, Juozas Zikaras ir kiti žymūs Lietuvos žmonės?