Iškylos Lietuvoje. Kriaušės su sūriu

Iškylos Lietuvoje. Kriaušės su sūriu

Daugelis atšilus orams krauna mantą ir lekia į gamtą – prie ežero, į mišką ar sodybą. Smagu, kad galime išlįsti iš virtuvės ir maistą gaminti gamtoje, gryname ore, ant tikros ugnies, kartu su šeima ar bičiuliais! Siūlome pasimėgauti ant grotelių keptomis kriaušėmis su sūriu

Susitikime Maisto festivalyje Kaune

Susitikime Maisto festivalyje Kaune

Birželio 19–20 dienomis Kauno Rotušės aikštėje nuo ryto iki vėlaus vakaro vyksiančiame maisto kultūros festivalyje lankytojai galės išmokti įvairių kulinarijos paslapčių, kurias atskleis mėgstamiausių restoranų šefai. Festivalyje rasite ir mūsų leidyklą „Virtuvės knyga“

TOP 5 organizmą valantys gėrimai

TOP 5 organizmą valantys gėrimai

Seniai žinomas posakis, kad sveikame kūne, sveika siela. O tam, kad organizmas būtų sveikas, pirmiausiai reikia jį tinkamai išvalyti. Štai mūsų valančių gėrimų penketukas, kurie pagerins savijautą.

Kai namai pakvimpa bandelėmis. Gaminame mielinę tešlą

Kai namai pakvimpa bandelėmis. Gaminame mielinę tešlą

Retas kuris nemėgsta bandelių – tokių išsipūtusių, minkštučių, su aguonomis, varške, uogiene ar kremu, aplietų šokoladu ar apibarstytų cukraus pudra. O kur dar įvairios riestės, įdarytos riešutais, razinomis ar obuoliais ir kvepiančios cinamonu, ar drėgnos, minkštos, sirupe skęstančios romo bobos. Visa tai – mielinės tešlos stebuklai, reikalaujantys iš mūsų laiko, šilumos ir kantrybės. Bet pasigaminti šių skanumynų nors retsykiais verta, nes niekas taip nekvepia namais, kaip ką tik iškeptos bandelės… Iš ko gaminama mielinė tešla? Pagrindiniai komponentai, reikalingi mielinei tešlai pagaminti, yra miltai, vanduo, druska ir mielės. Taip pat į tešlą dedama truputį cukraus. Iš tokios tešlos kepami kūčiukai, batonai, paprastos bandelės, picų pagrindai. Į pagerintą mielinę tešlą dar dedama kiaušinių, pieno, riebalų. Iš šios tešlos gaminami pyragai ir bandelės su įvairiais įdarais, jie apibarstomi riešutais, aguonomis, sezamų sėklomis ar kitais priedais, puošiami glajumi, gaminami įvairesnių ir sudėtingesnių formų, tinka šventiniam stalui. Mielinė tešla skiriasi nuo kitų tuo, kad ją kildina ir raugina mielės. Jos pyragams ir bandelėms suteikia papildomo skonio ir aromato. Verta žinoti: • Miltai. Mielinei tešla gaminti naudojami aukščiausios arba pirmosios rūšies miltai. Miltus visada reikia išsijoti, kad jie prisisotintų oro ir tešla būtų puresnė. • Cukrus. Mielines bandeles ir pyragus kepant su cukrumi, jų plutelė būna gražesnė. Nedidelis cukraus kiekis greitina mielių dauginimąsi, tačiau jei cukraus per daug, mielių veikla lėtėja ar net visai sustoja. • Druska. Skoniui pagerinti į mielinę tešlą rekomenduojama dėti druskos. Ji sustiprina miltų glitimą. Tačiau jei druskos bus per daug, gaminiai bus neskanūs, o plutelė blyški. Druską ir cukrų patartina ištirpinti skystyje, kad neliktų gumulėlių ir tešla būtų lygi. • Riebalai. Jie lėtina gaminių žiedėjimą, bet stabdo mielių dauginimąsi, todėl...
Prieskonių galia

Prieskonių galia

Visais laikais prieskoniai vertinami dėl jų gydančiųjų savybių bei skonio. Buvo laikai, kai prieskoniai kainavo daugiau nei brangūs daiktai. Šiandien jų galime rasti kiekvienoje parduotuvėje ir galime rinktis iš daugybės rūšių. Prieskoniais pagardinti patiekalai tampa dar skanesni ir atskleidžia neįtikėtinus skonius. Tad šį kartą truputis apie prieskonius.