

VALIO! VALIO! VALIO!
Ką tik duris atvėrė firminis leidyklos „Terra Publica“ KNYGYNAS – IŠPARDUOTUVĖ. Čia visada rasite knygų geriausiomis kainomis, leidyklos naujienų, receptų knygų mėgstantiems gaminti, vaikų literatūros, pažintinių knygų apie Lietuvą, kelionių vadovų ir dar daugiau! Užsukite ir nustebsite, kad knyga gali kainuoti mažiau nei puodelis kavos! Pasimatykime adresu: Jaunimo a. 2, Kaunas.

Ką reiktų žinoti apie pietus dėžutėje?
Šeštadienio rytą, knygos „Superpietūs dėžutėje“ autorius Paulius Strasevičius laidoje „Labas rytas, Lietuva“ pristatė naują knygą ir tuo pačiu papasakojo, ką ir kaip geriausia valgyti darbe, mokykloje ar kelionėse. Interviu kviečiame žiūrėti...
Konkursas! Gardžiausias užkandis į darbą ir mokyklą!
„Kas šiandien pietums?“ – tikrai labai svarbus klausimas, kai apie pusdienį pilvas ima neramiai groti į maršą. Tokiu atveju atsakymai galimi keli – „ką duos kavinėje“ arba „tai, ką atsinešiau iš namų“. Kavinėje jūsų laukia įvairovė, kuri nebūtinai jus nuteiks maloniai. Na, o dėžutė, kurią susiruošėte iš vakaro, gali nudžiuginti – čia jau ką įdėjote, tą ir rasite. Kviečiame dalyvauti konkurse ir pasidalinti savo mėgstamų užkandžių, kuriuos nešatės į darbą pietums ar dedate vaikams į mokyklą, receptais! Tris geriausių receptų autorius leidykla „Virtuvės knyga“ apdovanos puikiomis receptų knygomis „Superpietūs dėžutėje“, tad savo meniu galėsite gerokai išplėsti. Siųskite savo receptus su nuotraukomis el. paštu [email protected] iki rugsėjo 19 d. Skaitykite daugiau:...
Kompotas? Kompotas!
Kompotai – tai vaisių ar uogų konservai, kurie ruošiami žaliavas užpilant cukraus sirupu ir jas pasterizuojant ar sterilizuojant. Kompotų vaisiai, uogos, daržovės gerai išlaiko spalvą, skonį, aromatą, todėl nedaug skiriasi nuo šviežių. Tinkamiausi kompotams yra geros išvaizdos, nesutrūkinėjusia odele, vienodo dydžio ir spalvos, ne per daug kieti, bet ir nepatižę, subrendę vaisiai, uogos ir kai kurios daržovės (cukinijos, aguročiai, moliūgai, morkos, rabarbarai). Kompotai gali būti vienos arba kelių vaisių, uogų ar daržovių rūšių. Kompotams gardinti dažnai naudojami įvairūs prieskoniai: gvazdikėliai, cinamono lazdelės, žvaigždiniai anyžiai. Puikų skonį suteikia ir įvairios prieskoninės žolelės: mėtos, levandos, šalavijai. Beveik visi kompotams skirti vaisiai ir daržovės, taip pat tvirtesnės konsistencijos uogos nuplikomi vandeniu ar vandens garais, talpiai sudedami į paruoštus stiklainius, užpilami karštu sirupu ir pasterizuojami arba sterilizuojami. Ruošiant obuolių ar kriaušių kompotus nuskabomi vaisių koteliai, išimami sėklalizdžiai, jei žievelė labai stora ar nelygi, nulupama, stambūs vaisiai supjaustomi. Kad nepatamsėtų, obuoliai merkiami į šaltą sūroką vandenį, o kriaušės – į 0,1 proc. citrinų rūgšties tirpalą. Paskui vaisiai nuplikomi. Jie turi nesuvirti, todėl nuplikymo trukmė ir temperatūra parenkama atsižvelgiant į jų rūgštingumą. Iš skysčio, kuriuo buvo nuplikomi produktai, galima paruošti sirupą. Kriaušių ir obuolių negalima per ilgai kaitinti, nes skylant rauginėms medžiagoms susidaro naujų raudonos spalvos junginių, todėl obuoliai ir kriaušės gali parausti. Ruošiant kompotus verdamas 25–45 proc. cukraus sirupas. Rūgštūs produktai paprastai užpilami 35–45 proc., saldūs – 25 proc. cukraus sirupu. Kompotus geriau ruošti iš vienodos brandos vaisių. Derinant saldžius ir rūgštesnius vaisius, gaunamas malonus saldžiarūgštis skonis. Į blankios spalvos vaisių kompotą įbėrus saują ryškios spalvos uogų (serbentų, vyšnių, aviečių), gaunamas ne tik įdomesnis skonis, bet ir graži...
Naujausi komentarai